Skituren

Skituren til Norge foregik i februar 1975. Stedet var Gålåseter ski og fjeldskole på højfjeldet lidt nord for Lillehammer.

Turen derop foregik med Oslobåden og bus. Vi "sov" i en liggestolsafdeling og som det fremgår af nedenstående var der underholdning nok undervejs.

Oslobåden

Billedet er indtil videre bortkommet - jeg fandt en gammel skannet kopi med lidt bit-fejl - derfor lidt hvide pletter i billedet..

Færge - 2

Der faldt dog ro over gemytterne på et tidspunkt - her er klokken omkring 02.00..

Vi havde i månederne inden indsamlet gamle langrendski fra folks lofter og kældre og udrustet med disse kunne vi alle begå os på øvebakken den første dag. Nedenfor ses flere eksempler på den fine stil.

Asly på øvebakken

Asly var jo "gammel haj" og ses her i let foroverbøjet stil. Om han havde aviser under jakken til at holde varmen med vides ikke - husker blot at det var en af historierne fra gamle dage.

Sten på øvebakken

Sten gør klar på øvebakken

Fin stil på øvebakken

Piet iagttager en eller anden, som i fin stil og med stavene under armen glider adstadigt dernedaf..

Kim I på øvebakken

 Kim I holder sig fint gående/stående og datidens populære lange halstørklæder fremgår iøvrigt tydeligt.

Flemming på toppen

Efter øvebakkens træning, var vi på 5,10, 15 og 30 km ture. Her ses Flemming ved målet for en af turene - på toppen af fjeldet.

Helle i styrt

På nogle af turene skulle der passeres visse mere eller mindre stejle nedfarter. Til stor morskab for de fleste styrtede en del undervejs. Her er Helle B fanget i et styrt.

Kim II i styrt

Og her er Kim II...

Helge faldt i sneen

Inden vi skulle ned eller op af en skråning, var det almindelilg køkultur. Her venter vi et af stederne på en af turene.

Langrendskøen

Ved frokost, fandt vi et passende sted at slå os ned og spiste de medbragte "klemmer" - eller hvad madpakken nu indeholdt på den tid. Jeg erindrer iøvrigt især de røde termokander. Jeg havde været i Daels Varehus og indkøbe en til lejligheden. Det var en af den slags med glaskerne og det siger jo sig selv at der ikke skulle meget til før en tur på halen havde gjort kål på den. Det medførte i regelen en våd taske smurt ind i varm cacaomælk...

Spisepause i sneen

Om aftenen var der underholdning i fællessalen.

Underholdning om aftenen

Her klassens "band"... - og nedenfor Asly med klassikeren "Min Amanda"

Asly og Min Amanda

Om eftermiddagen kunne underholdningen forberedes på værelserne. Hjemmestrikkede sokker og plateausko var iøvrigt højeste mode i de år. Jeg husker selv et par langskaftede støvler med +5 cm under hælen... - måske det først var senere.

Finn og Kim II jammer

- et pigeværelse

Pigeværelse - 1

Gad vide hvad der var i de termokander?

Pigeværelse - 2

Man kunne også gå i sauna - hvilket blandt andet Helge gjorde. Om bagdelen stadig viser mærker efter de varme sten skal været usagt her - men det var et hot emne i de dage. Der eksisterer vist ikke billeder fra "hændelsen", hvilket nok også er det bedste...

Udenfor lå sneen højt - nedenfor ses Pia i sneen.

Pia i dyb sne

- og lidt flere foran sneen.

Piger i sneen

Efter kurset fik man et fint bevis for sin indsats.

Der var mulighed for at deltage i snehyttegravning/overnatning. Billeder derfra modtages gerne. Som det fremgår af nedenstående valgte jeg de lune dyner...

Kursusbevis

Monday, January 15, 2007, umbraco_system

3u - 1976 - Sundpark skole

Powered by umbraco